Mikä keilaamisessa kiehtoo?

untitled-46

Mitä helpommalta jokin näyttää, sitä enemmän me ihmiset haluamme kokeilla sitä. Ehkä me kuvittelemme, että pienellä harjoittelulla meistä voi tulla mestareita. Kukapa meistä ei ole omasta mielestä maailman paras kotisohvan jalkapallovalmentaja tai seuraava musiikkimaailman megatähti omassa suihkussa. Ehkäpä juuri tämän takia myös keilaaminen kiehtoo miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa.

Keilaaminen näyttää sivustakatsottuna erittäin helpolta. Jossakin määrin jopa kokemattomat pelaajat voivat onnistua aika-ajoin kaadoissa lauantai-illan kaveripeleissä. Tämän lisäksi keilaaminen ei ole urheilulaji, joka vaatii keskimääräistä enemmän kovia fyysisiä vaatimuksia. Siten keilaus on suurten massojen piireissä kiehtova laji, koska sitä voi harrastaa niin tavalliset tallaajat kuin ammattilaiset.

Kuuluisia keilaajia

Ammattilaisista puheen ollen, ketkä ovat keilauksen kovimmat nimet? Amerikkalainen Earl Anthony on 30-vuotisen uransa aikana voittanut yli 40 PBA-turnausta ja siten häntä pidetään ehkä yhtenä lajin kaikkien aikojen parhaana. Vasenkätisenä pelaajana Anthony oli 80-luvulla varsin uniikki pelaaja, sillä kukaan vasenkätinen keilaaja ei ollut saavuttanut niin paljon menestystä kuin Anthony.

Walter Ray Williams Jr. onkin ainoa modernin ajan keilaaja, joka haastaa Anthonyn aseman lajin ikonina. Williams on voittanut 47-PBA turnausta mukaan lukien 7 Majoria. Tähän asti Williamsin pelitienestit lähenevät viiden miljoonan dollarin haamurajaa. Mikä jännittävintä, Williamsin nuorekas ja dynaaminen pelityyli mahdollistaa varsin pitkän uran.

Oletko sinä kenties uusi Anthony tai Williams Jr? Ei muut akuin keilakengät jalkaan ja menoksi!

You may also like...